Project Description

Lincoln Street ~ Exeter, NH

Ironwood Design Group worked with a consultant team to redesign Lincoln Street in Exeter, NH. The streetscape improvement project involved enhancing pedestrian safety and calming traffic on a busy commercial street with an elementary school, train station, residences, and a church.

Conceptual design began with public outreach and collaboration amongst residents, property owners, and Town officials. Final design implementation was phased to accommodate the school year and budget requirements. The reimagined street now includes generously widened sidewalks, additional street trees, storm water infrastructure, light fixtures, bump outs and raised crosswalks, and a central plaza with user amenities (benches, litter receptacles, and bike rack). The project required reformulation of on-street parking without any loss of spaces.